De Ananas | Leiden
De Ananas is een modern nieuwbouwproject in Leiden, bestaande uit 374 woningen.
Bekijk het project
De Bloem | Rijnsburg
Servicecomplex Calla in Rijnsburg is onderdeel van woonwijk De Bloem.
Bekijk het project
Parckweide | Bodegraven
Er is voor ieder wat wils in Parckweide. Een diversiteit aan eengezinswoningen in een fijne groene wijk.
Bekijk het project
Previous slide
Next slide

Waardebepaling of taxatie?

Voor veel mensen is het onduidelijk wat nu precies het verschil is tussen een waardebepaling en een taxatie. Een waardebepaling is een vrijblijvend gesprek met de makelaar waarin hij uw woning doorloopt en een verkoopwaarde en eventuele vraagprijs vaststelt voor uw woning. Dit is een gratis en vrijblijvend advies en wordt meestal uitgevoerd als de eigenaar  van de woning voornemens is de woning te verkopen.

Het doel van een taxatierapport is het verschaffen van belangrijke gegevens van uw eigen woning of van de woning die u wilt kopen. Voordat banken en andere financiële instellingen een hypotheek verstrekken, stellen ze meestal een taxatierapport verplicht. De geldverstrekker (de bank) wil zekerheid omtrent de reële waarde van de woning waar u een financiering voor vraagt. Daarbij is een onafhankelijk oordeel van een deskundige vereist. Deze deskundige is de taxateur. De taxateur is degene die de woning opneemt, alle waardebepalende elementen weegt en alles vastlegt in een taxatierapport. Om de waarde van uw huis te bepalen moet de taxateur op een aantal zaken, de waardebepalende elementen, letten.

Voor sommige taxaties volstaat een standaard taxatierapport, voor andere taxatieopdrachten is een NWWI taxatie verplicht. Het is van belang dat u, voordat u de taxatie laat uitvoeren, bij uw bank navraagt welk rapport u precies nodig heeft.

NWWI rapport

Het NWWI rapport is vaak een vereiste voor een geldverstrekker voor het verstrekken van een hypotheek. Deze rapporten worden gevalideerd (gekeurd) door een ISO gecertificeerd validatie-instituut: het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Op het gebied van taxeren maken wij uitsluitend gebruik van uitstekende gecertificeerde taxateurs, voor wie het taxeren van woningen al jarenlang een vrijwel dagelijkse bezigheid vormt. Zo bent u altijd verzekerd van een vakkundig opgesteld en degelijk onderbouwd rapport, dat door alle professionele, geldverstrekkende instanties zal worden geaccepteerd. Wij zullen ernaar streven om binnen één week na opname het taxatierapport aan te leveren.**

 

Tarieven

** De kosten voor een taxatierapport bedragen € 695,- voor een woonhuis en € 850,- voor een appartement. Deze kosten zijn inclusief btw en validatiekosten NWWI*

  • Aanvullende kosten voor verbouwing € 50,- inclusief btw
  • Aanvullende kosten voor waarde in verhuurde staat € 100,- inclusief btw

Wilt u uw woning laten taxeren door een van onze gekwalificeerde taxateurs? Neem dan contact op met ons kantoor.

Vraag uw taxatie aan door hier te klikken.

* Indien van toepassing
** Vraag naar de voorwaarden