Minister Hugo de Jonge bezoekt Calla, Rijnsburg

Minister Hugo de Jonge bezoekt Calla, Rijnsburg

21 juni 2023

Op woensdag 24 mei mochten we de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening ontvangen; Hugo de Jonge. De minister kwam langs in Calla: een luxe full-service wooncomplex voor 55-plussers in project De Bloem in Rijnsburg.

De reden van het politiek bezoek? Op uitnodiging van De Raad Bouw kwam de minister, samen met een aantal wethouders van omliggende gemeenten, langs om kennis te maken met het Calla-wooncomplex. Een stuk zorgvastgoed dat de bouwer en ontwikkelaar heeft gerealiseerd in Rijnsburg. De Raad Bouw is van plan in de toekomst het Calla-concept verder uit te breiden in andere projecten in de regio.

De minister kreeg een uitgebreide rondleiding in de woningen, gezamenlijke ruimtes, faciliteiten en wellness. Het concept is bedoeld om senioren zo zorgeloos mogelijk te laten wonen. De pedicuresalon, kapper en wellness zorgen voor het ultieme gevoel van luxe. Daarnaast zijn eenzaamheid en veiligheid twee belangrijke peilers geweest voor totstandkoming van het concept. De aanwezigheid van beveiligingscamera’s, een beheerder en gezamenlijke ruimtes, zoals de kookstudio, dragen bij aan het community gevoel dat wonen in Calla zo uniek maakt.

Meer Nieuws